Eilen ajelin aamupäivästä Valan kanssa Valkeakoskelle kasvattajien luo. Säätiedotus oli lupaillut aika huonoa, mutta onneksi lopulta vältyttiin kuitenkin sateilta. Paljon kivempi treenailla, kun ei sada.

Vala teki taipparityylisen hakuruudun vaakuilla. Ensin Vimma teki haun, jonka Vala sai katsella pienen matkan päästä. Tämän jälkeen tehtiin sitten Valalle ruutu samaan paikkaan. Vala lähti hyvin, löysi ekan variksen nopeasti, ja kieltäytyi siitä. Tehtiin välissä perusnouto tuolla variksella - se ihan ok, ja sitten vaakku takaisin ruutuun ja koira uudestaan töihin. Aikamoista säätöä välillä mun osaltani. Kaikki vaakut saatiin talteen; koira kyllä tekee hommia, kunhan sitä vaan osaa ohjata! Vala osaa jutut, joten siltä pitää nyt ihan oikeasti tosissaan vaatia niiden suorittamistakin. Minulle erityishuomio äänenkäyttöön ja käskytykseen => selkeys ja johdonmukaisuus. Pitää etukäteen miettiä rauhassa, miten aikoo toimia (ja pitää olla varasuunnitelma ja varasuunnitelman varasuunnitelma tilanteisiin, joissa koira tekeekin jotenkin erilailla) ja sitten myös toteuttaa se käytännössä. Ei ole rakettitiedettä, mutta yllättävän hankalaa minulle näköjään silti. Toisaalta lohdullista, nytpä minä ainakin voin tehdä asialle jotakin, kun vika on omassa päässä.

Ihan loppuun Vala teki vielä perusnoudon pupulla. Ok, mutta ohjaaja oli vaan taas aika tyhmä.

Kiitokset Annalle ja Villelle treeneistä ja selkeistä ohjeista. Kiva, kun joku osaa oikeasti osoittaa, että mikä tässä hommassa mättää. Näillä eväillä eteenpäin :) Toivottavasti kohta saadaan pakastimeen (mistä puheen ollen, päätin tässä päivänä eräänä luopua ruokapöydästä ja hankkia pakastimen...) kotiin riistatäydennystä.

Huomenna kuitenkin vähän eri tunnelmissa, kun mennään esittäytymään kanadalaistuomarille Pirkkahalliin.