Nipsu on asustellut nyt pari viikkoa mun luonani, koska mulla on ollut varsin paljon aikaa olla koiran kanssa. Pääsiäisenä kävin "lomalla" kotona vanhempien luona, ja alunperin olikin jo tarkoitus silloin palauttaa Niki takaisin. Totesin kuitenkin, että koska puolet seuraavan viikon luennoista on peruttu, mulla ei juurikaan tekemistä ole... Itsenäisesti tehtäviä koulujuttuja on tottakai, mutta niitä saakin sitten ihan itse tehdä sellaisessa rytmissä kuin tahtoo. Sitäpaitsi koiran kanssa ulkoilu on mitä parhainta vastapainoa tietokoneen ääressä istumiselle!

Olen yrittänyt kiinnittää huomiota pieniin arkijuttuihin, ja olenkin itse asiassa tällä hetkellä varsin tyytyväinen tilanteeseen. Niki on ihan kiva kotikoira, mikä riittää nyt. Lenkeillä esiintynyt remmirähjäkin on varsin hyvin saatu kuriin, ja Niki on oikeastaan koko kevään ajan ollut lenkillä selvästi rennompi. Tosin välillä (ja välillä vähän useamminkin) tahtoo minulta loppua huumorintaju kesken, kun Niki muutoin tuntuu ulkona elävän ihan täysin omassa hajumaailmassaan. Joskus olisi vaan niin kiva saada koiraan vähän enemmän kontaktia.

Tokoa on tehty satunnaisesti, lähinnä edelleen vain, jotta Niki joutuisi jotakin aivoillaan tekemään. Tänään esimerkiksi tehtiin seuraamista ja paikkamakuuta. Seuraamisessa hiottiin vasemmalle kääntymistä. Tajusin, että ongelmanahan on oikeastaan pitkälti se, että minä en näköjään enää osaa kävellä suoraan ja tehdä 90 asteen käännöstä! Treenattiin parkkipaikalla, joten otin sitten parkkiruutujen viivat avuksi kävelyyn. Kävely pitäisi ottaa itselle harjoitteluun ihan yksin ollessa, ettei tarvitsisi koiraa siihen mukaan sotkea... täytyypä pitää nyt mielessä. Lopputreeniä kohti Niki alkoi turhautua, sillä se tuntui käyvän hieman liian kovilla kierroksilla, eikä oikein kestänyt toistoja. Voi että kun onnistuisi itse joskus pitämään homman oikeasti kasassa ihan koko treenin ajan. Tosin kotiin kävellessä mietin, että miksi ihmeessä sorrui ylipäänsä hinkkaamaan asioita Nikin kanssa. En ole koiraa kisoihin treenaamassa, tarkoituksena on vaan tarjota tekemistä ja pitää hauskaa. Jatkoon olisi syytä miettiä jotakin ihan uutta, ei ole mitään järkeä Nikin kanssa enää käydä läpi vanhoja kuvioita.