Eilen taas tokoiltiin Teivossa. Vala oli alkuun vähän levottomamman oloinen kuin aiemmilla kerroilla, mutta toisaalta keskittyminen liikkeisiin ja tekemiseen oli kuitenkin kyllä ihan huipussaan.

Aloitettiin luoksepäästävyydellä, pariharjoituksena. Muuten ihan ok Valan osalta, mutta hampaiden katsomista yritettäessä Valtsu nousi seisomaan ja peruutti muutaman askeleen. Tätä tarviikin siis muistaa treenailla aina silloin, kun saadaan omiin tokoiluihin mukaan joku ulkopuolinen henkilö. Seuraavaksi kokeilin Valan kanssa hyppyä, ei ongelmia (siihen nähden, että oli Valan eka kerta kun tokoesteellä jotakin tehtiin). Korkeutta oli vain parin laudan verran. Namin ja käsiavun tai heitetyn lelun perään lähteminen ja esteen ylittäminen ei todellakaan siis ollut pikkukoiralle mikään suuri haaste... ja hienosti muuten sujui myös kutsuhyppy suoraan perusastoon sivulle. Ekaksi kerraksi ei siis lainkaan pöhkömpi suoritus!

Sitten ohjelmassa oli jälleen kontaktiharjoituksia: toisten koirien läheltä kävelyä ja välistä pujottelua yhdistettynä leinkinomaisiin istu-, maahan- ja seiso-pysäytyksiin. Minun käskytykseni oli vähän hukassa tässä tehtävässä, mutta muuten ihan kelpo suoritus. Kontakti oli kuitenkin hyvä. Tehtiin myös kujaluoksetuloa, jossa Vala pääsi tällä kertaa esittämään aika tyylikkään sivulletulon! Omissa treeneissä pari päivää sitten Vala teki monen metrin mittaisen lenkin minun taakseni, eikä käskyyn reagoiminenkaan ollut ihan huipussaan (aiempi nipotus paikallaolosta varmaan painosti?), mutta nyt todellakin sitten kaiken häiriön keskellä Vala tekikin oikein mainion sivulletulon, jee!

Viimeisenä ohjattuna osiona oli noutaminen. Olen Valalle kotona jonkun verran naksutellut noutokapulasta, joten jatkoin nyt sitten samalla linjalla. Valtsu vähän vierasti muovidamia, ja oli hämillään, että mitäs ihmettä tässä nyt pitäisi tehdä... mutta joo, ihan ok. Haluaisin rakentaa tokonoudon ketjuttamalla, mutta en oikein tiedä, tuleeko tästä mitään, kun tuntuu että vähän väliä minulla on kartta aiavan hukassa. Noudon alkuosan kanssa tuskin tulee ongelmia olemaan, mutta kapulan palautus ja pitäminen on se työläämpi osio. Pakotteiden kanssa pitää olla tässä tosi varovainen, joten siksi yritän nyt pikkuhiljaa saada naksuttelemalla tuloksia. Katsotaan, mihin tämä tie johtaa...

Loppuun tein vielä omia juttuja: pikkaisen seuraamista, paikkamakuuta ja -istumista sekä luoksareita. Vala teki kaikkea innolla, eikä häiriintynyt vieressä liikkuvista toisista koirista, jotka mm. kanniskelivat dameja yms. Paikallaolot tehtiin ihan lyhyillä ajoilla, ja makuussa varsinkin oli pääpointtina vaan saada Vala pysymään maassa myös minun palatessani luokse. Meinasi nousta, mutta pysyi kuitenkin, juuri ja juuri.

Oikein etevä pikkukoira, jonka kanssa on kiva käydä treeneissä! Tästä näköjään tuli taas hieman pidempi selitys, mutta olkoon. Omista treenailuista en kuitenkaan jaksa yleensä kirjoitella. Ehkä näistä ohjatuista jää vähän enemmän mieleen, kun joutuu kirjoittaessaan käymään treenin vielä uudestaan mielessään läpi.