Perisuomalainen yleispätevä kysymys "Hä?" oli lähinnä päällimmäisenä mielessä, kun kehäsihteeri vilautti tänään näyttelykehässä Valalle keltaista korttia (jännä muuten, meidän kehässä oli nyt nuo laput käytössä, mutta esim. viereisessä kehässä taas edelleen jaettiin muovinauhoja...). Että kiitti hei, tämä esiintyminen oli sitten tässä.

She adequetely shows toller features, well coated, good head features, well set ears. Little straight in upper arm, stands bit toe out. Shows good ribs and loin. Little reserved on examination, little more length in hocks than I like, throws feet out in coming.
Näin saneli kanadalainen Janet Lobb mielipiteensä.

Olen kyllä ehkä vähän eri mieltä tuosta H:sta arvosanana, mutta ei voi mitään. Toisaalta kuitenkin kiva, että oli tuomari, jolla on selkeä mielipide ja näkemys, mitä koirilta haluaa. Eipä minulta niille ERI-automaateillekaan kauheasti pisteitä heru.

Metka seikka sinänsä myös, kun kehäsihteeri joutui tuomarille luettelosta vielä varmistamaan koiran iän. Yksilöarvostelun alkuun tuomari kysyi minulta koiran ikään, ja kun vastasin, että kaksi vuotta, niin tuomari vielä kääntyi sihteerin puoleen, joka nyökytteli, että "yes, yes". En tiedä oliko tämä joku yleinen varmistuskeino (mistä tietty herää kysymys, että valehtelevatko handlerit sitten useinkin koirien iästä) vai joku omituinen sattumus meidän kohdalla. Hassua.

Vala oli tosi kivasti koko ajan. Se oli varsin rauhallinen ja helppo otus ilman mitään kummempia sähläilyjä. Kehässäkin se esiintyi kivasti, myös liikkeissä (jepajee, vihdoin se ravi alkaa oikeasti löytyä sieltä myös kehässä).

----------------------------------------------------------------------------

Tampereen seudun tolleristeille muistuksena muuten vielä, että kimppalenkkeillään siis ensi tiistaina. Tarkemmat tiedot kellonajoista ym. löytyy tollerikehon nettisivuilta. Ilmoittautumiset minulle sähköpostitse viimeistään maanantaina, että tiedetään Katariinan kanssa, keitä odotella mukaan. Tervetuloa kaikille! :)