Tällä viikolla on sitten tokoiltu ahkerasti. Ainakin ensi viikko puolestaan tuleekin sitten näillä näkymin pidettyä taukoa.

Tällä viikolla Niki on joutunut olemaan tavallista vähemmällä huomiolla kotona (lue: ilman turhaa ylimääräistä huomiota), kun olemme olleet ihan vain kaksistaan kotona. Se kyllä näkyykin koirassa - hyvin myönteisellä tavalla! Otushan kuuntelee ja keskittyy ihan eri tavalla. Vau.
Mutta huomenna palataan sitten taas perusarkeen, kun muu perhe kotiutuu lomamatkaltansa.. millähän ne oikein ymmärtäisivät, ettei koiraa tarvitse jatkuvasti paapoa?

Treeneissä on ollut palkkana nakkia, mikä on nostanut virettä ihan huikeasti. Nyt vasta oikeasti tajusin, mikä aiemmissa "ihan ok" treeneissä on ollut vikana, nimittäin se vauhti (tai siis sen puute). Tosin nyt ollaan sitten tapainoiltu optimaalisen virealuuen ihan ylärajoilla, joten välillä tahtoo kierroksia kertyä sitten jo liikaakin..

Seuraaminen on eniten kärsinyt korkeammasta (liian korkeasta) vireestä: löysyyttä & ennakointia (pitäisi ehkä jo puhua varaslähdöistä) liikkeellelähtiessä. Samoin perusasennoissa on vähän ongelmia. Toisaalta ne sujuvat hienosti (se kadonnut vauhti on palannut), mutta sitten toisaalta Niki hosuu ja turhautuu, kun pyydän sitä korjaamaan virheellisen asennon. Tehtiin pitkästä aikaa sivulletuloja myös pidemmältä matkalta (n. 20m.), muuten ok, mutta sitten muutamaa metriä ennen minua, Niki alkaa epäröidä, eikä oikein näytä tietävän, mitä pitäisi tehdä. Muutaman toiston jälkeen, saatiin kyllä sitten ihan nappisuorituskin tehtyä.

Paikkamakuuseen ei olla oikein panostettu. Sitä on tullut otettua vain sellaisena "täytteenä", eli olen jättänyt Nikin paikkamakuuseen, kun on pitänyt välissä järjestää jotain muuta tms.
Liikkeestä seisomaan jäämisessä ollaan edistytty kivasti. Nyt riittää, että teen käskyn jälkeen pienen käännöksen (90 astetta vasempaan ja takaisin) ilman, että mun tarvitsee pysähtyä lainkaa. Ja Nipsu pysyy nätisti paikoillaan.
Kaukoissa on sitten taas vähän enemmän ongelmia. Tai siis se istu-seiso vaihto.. Niki on taas alkanut kääntyä yhä enemmän poikittain :/ Yritin takapalkankin kanssa, mutta se oli sitten jo liian iso magnettii siellä takana, eikä keskittyminen enää oikein onnistunut..

Sitten se ruutu. Lautasen kanssa ollaan tehty, ja Niki juokseekin hienosti käskyn saatuaan sinne. Tähän vaiheeseen asti ollaan tosin ennenkin treenissä päästy, joten ihan uutta tämä ei ole (en tosin tiedä, miten paljon koira muistaa enää useamman vuoden takaisista asioista..).
Tehtiin myös ruudun "loppuosaa" eli seuraamiseen kutsumista. Se sujui ihan yllättävän hyvin silloin, kun Niki sai tulla suoraan vasemmalle puolelle (ikinä ei olla tätä tehty, mutta ajattelin sitten ilman sen kummempia apuja kokeilla, kuinka koira toimisi, ja sehän toimi!). Jos Nikin pitäisi sitten toisaalta kiertääkin päästäkseen vasemmalle puolelleni (ts.oikea kylkeni on kohti koiraa), tulee vähän enemmän vaikeuksia, joten namiohjauksella ollaan menty.