Käytiin sunnuntaina mökillä ja treenailtiin sitten samalla vähäsen noutojuttuja. Oltiin pellolla, nyt tosin siellä kasvoi jo sen verran heinikkoa, että dameja ei pystynyt näkemään. Periaatteessa hyvä, mutta sitten toisaalta huono. Nyt Niki ei voinut nähdä dameja, vaan sen piti oikeasti katsoa, mihin se putoaa, mutta sitten taas toisaalta en myöskään minä nähnyt, enkä oikein pystynyt seuraamaan, kuinka suoraan Niki damille menee.

Aloitettiin helpoilla markkeerauksilla. Ensimmäinen oli varsin lyhyt ja lähinnä sen tarkoituksena oli motivoida koiraa sekä palauttaa sen mieleen, mitä nyt pitäisi tehdä. Meni ihan kivasti, palautuksessa tosin tuli tehtyä kyllä melkoinen kunniakierros, joskin sen jälkeen dami kyllä tuli ihan nätisti käteen. Tämän jälkeen sitten lisää perusmarkkeerauksia, kuitenkin pidentäen matkaa joka kerta. Näin tehtäessä Niki eteni aika kivasti myös kauemmas, eikä jäänyt pyörimään lähietäisyydelle (kuten aiemmin). Muistamiskyvyssä olisi kyllä hieman parantamisen varaa... Niki vaihtaa tosi helposti hakuun (, joka on käytännössä vähän sellaista ympyrän kiertämistä ja hosumista).

Pari kaksoimarkkeerausta otettiin myös. Ei mennyt hyvin. Toinen dami palautui hyvin, mutta sitten toisen kanssa oli vaikeata, Niki ei selvästikään muistanut enää ensimmäisen palautuksen jälkeen, että siellä olisi muuten vielä toinen dami jäljellä. Ehkä mun olisi pitänyt heittää damit vielä selkeämmin eri suntiin? Esim. että toisen olisi heittänyt koirasta katsottuna suoraan vasemmalle ja toisen sitten ihan päinvastaiseen suuntaan oikealle? (Nyt damit olivat etuviistossa vasemmalla ja oikealla).

Noh. Ehkä ensi kerralla sitten taas vähän paremmin. Muuten Niki kuluttikin aikaansa tyhjentämällä järveä kivistä (ilmankos herralla alkavatkin hampaat katkeilla, kun hirveitä järkäleitä pitää pohjasta sukeltaa ja kantaa rannalle) sekä heittelemällä itselleen keppiä laiturilta järveen (koska ihmiset olivat ihan tylsiä, eivätkä suostuneet heittämään sitä).