Eilen kimppatokotreeneissä Kaukajärvellä. Oli oikeastaan aika kivaa. Lenkillä ennen treenien alkua Niki oli kyllä aivan muissa maailmoissa, nenä vain vei koiraa eteenpäin (ja korvat olivat luonnolisesti poissa toiminnasta). Kentälle päästyä Niki kuitenkin selvästi havahtui ja oli valmis tekemään mun kanssa yhteistyötä.

Paikalla oli 7 koirakkoa (me mukaanluettuna), oli hieno päästä pitkästä aikaa treenimään vähän isompaankin porukkaan. Lisäksi kentällä pyöri muutama jalkapalloilija, joista tosin ei kyllä ollut meille mitään häiriötä. Ohimenevällä kävelytiellä oli kuitenkin melkoinen liikenne, varsinkin koiranulkoiluttajia oli paljon. Nämä vähän tahtoivat välillä häiritä Nikin keskittymistä, mutteivät kovin pahasti kuitenkaan. [Joskaan itse en kykene ymmärtämään ihmisiä, joiden on pakko päästää fleksissä ulkoileva koiransa kentänlaidalle räksyttämään ja jäädä siihen sitten pällistelemään.]

Aloitettiin treenit paikkamakuulla. Varattiin Nikin kanssa reunapaikka rivistä, jotta sain minimoitua riskin N:n ylösnousemisesta (=ettei Niki siis nouse maasta ja lähde "moikkaamaan" muita koiria. Ylösnousemisella ei siis ole tässä tapauksessa mitään tekemistä tälläisen uskonnollisen käsitteen kanssa... :P). Tehokkaasti Niki pitikin minut varpaillani koko ajan vaihtelemalla asentoaan puolelta toiselle, ja välillä myös vilkuillen epäilyttävästi toisia. Pysyi kuitenkin :) Otettiin aika lyhyttä aikaa, kävin aina välillä palkkaamassa ja jätin sitten Nikin taas uudestaan (N siis pysyi kokoajan maassa).

Muuten sitten keskityttiin sivulletuloon. Ihan ok, vaikka olisihan se paremminkin voinut sujua. Välillä varsinkin Niki tarjosi tosi vinoa asentoa, mutta osa suorituksista oli kuitenkin oikein hyviä myös. Vähän seuraamista myös, edelleen suoraa. Voisi varmaan vähitellen alkaa ottaa käännöksiäkin mukaan. Seuraaminenkin sujui ihan kohtalaisesti, vähän Niki yritti lähteä erkanemaan sivulle päin, mutta muuten meni ihan hyvin. Palkkaus pääasiassa namiboksista.