Mökkeilyn yhteydessä otettiin pienet noutotreenit läheisellä pellolla. Niki oli loistavassa vireessä, hyvin innostunut, muttei kuitenkaan hössöttänyt mitään ylimääräistä. Niin ikään Niki kuunteli erinomaisesti käskyjä, ongelmia lähinnä tuottivat vain mun omat epämääräisyydet toiminnassa. Jatkossa pitää ehdottomasti olla vielä johdonmukaisempi ja käyttää selkeitä käskyjä ilman ylimääräistä hosumista.

Aloitettiin helpolla noudolla, Niki ollessa sivulla (remmissä, sillä paikallapysyminen on hyvin epävarmaa) heitin damin, ja sitten nouto. Tämän jälkeen muutamia markkeerauksia kahdella damilla, jotka olivat melko kaukana toisistaan. Sujui aivan loistavasti, Niki eteni suht suoraan ja vauhdikkaasti damien luo. Olikin sitten pakko vielä kokeilla kolmella damilla, mikä oli kyllä sitten jo liikaa. Kaksi ensimmäsitä (lähimmät) palautuivat ihan hyvin, joskin ensimmäistä palauttaessa Niki oli kyllä vähän menossa jo samalla reissulla toistakin hakemaan. Kolmas ja kauimmaisena ollut sen sijaan ei tahtonut enää millään löytyä, Niki oli selvästi sitä mieltä, ettei siellä enää mitään ole. Tämän jälkeen sitten vielä kahdella damilla, jotta saatiin onnistunut suoritus. Ja koska se meni sitten taas niin hyvin, päätin vielä kaiken uhallakin kokeilla pupunnahkadamia. Viime kerta pupunkarvan kanssa ei kovin loistokkaasti sujunut, Niki kieltäytyi ottamasta sitä suuhunsa ja keskittyi lähinnä nyppimään siitä karvoja irti. Tehtiin taas pari tosi helppoa noutoa ja lyhyellä matkalla. Sujui upeasti, Niki ei epäröinyt yhtään karvadamin kanssa, eikä myöskään missään vaiheessa edes yrittänyt "tappaa" sitä. Hienoa :)

Palautuksissa olisi vähän vielä toivomisen varaa. Damit kyllä tulevat ihan käteen asti, mutta toisinaan vain melkoisen kunniakierroksen kautta. Tyytyväinen saa kuitenkin olla sillä nyt Niki ei enä harrasta sellaista heittelyä (pudottaa damin parin metrin päähän, josta se sitten siirtää sitä aina muutama kymmenen senttiä lähemmäksi) kuin ennen. Niin ikään pidemmät välimatkat ovat ongelmallisia. Niki ei oikein osaa irtaantua tarpeeksi kauas (raja menee n. 20 metrissä). Eli niitä eteenmenoharjoituksia täytyy ehdottomasti jatkaa ja pyrkiä vähitellen pidentämään matkaa.

Malttia Nikillä oli nyt paljon enemmän kuin ennen. Edelleen paikoillaan pysyminen damia heitettäessä tuottaa ongelmia, varsinkin jos heitän itse damin koiran ollessa sivulla. Toisaalta kuitenkin jos jätän Nikin istumaan paikalleen ja kävelen itse muutaman metrin eteenpäin ja sitten heitän, pysyy Niki ihan kunnolla eikä yritäkään rynnistää omin päin noutoon. Oikein hyvä siis, tästä on nyt tosi kiva jatkaa eteenpäin.

Jonkun verran kuviakin on tulossa galleriaan.