Aamulla harakan kanniskelua, päivällä mikrotalousteoriaa, illalla tokoa. Normipäivä tänään siis. Tai ei ehkä ihan, mutta kiva päivä ainakin.

Aamupäivällä Vala pääsi vähän kantamaan harakkaa, meni taas paremin kuin edellisellä kerralla. Mikä ihme siinä on, että joka toinen kerta tuntuu sujuvan ihan mukavasti ja joka toinen on sitten koottu suurimmaksi osaksi epäonnistumisista? Tänään joka tapauksessa vein linnun kauemmas polulla, niin ettei sitä oikeastaan nähnyt lähtöpaikalta. Vala tuntuu selkeästi motivoituvan tästä, kun joutuu vähän tekemään töitä ja saa itse "löytää" linnun. Palautuksessa Valan ote oli vähän huono, joten se pudotti harakan puolimatkassa. Muutoin Valtsu kuitenkin kantoi linnun hienosti minulle. Hyvä alku päivälle!

Illalla oli sitten vuorossa tokokurssin kakkoskerta. Aloitettiin luoksepäästävyydellä, jossa Vala keskittyi hienosti. Eikä tarvinnut edes tällä kertaa pitää namia sen kirsun edessä, vaan pikkukoira ihan oikeasti pysyi käskyn alla paikoillaan ilman apuja. Sitten oli vuorossa seuraamisharjoitus. Valan kanssa tein samaa imutusta, kuin kotosallakin olemme harjoittelleet. Ihan lyhyitä pätkiä, 2-4 askelta. Huomio pitää muistaa kiinnittää minun kehooni: seiso suorassa, äläkä yritä kaatua koiran päälle! Seuraavaksi teimme erilaisia ohitus- ja pujotteluharjoituksia. Valan kontakti oli hyvä, eikä tässä harjoituksessa ollut ongelmia. Loppuun vielä paikkamakuuta, jossa ilmeni uusi ongelma. Yleisesti ottaen Vala pysyi hyvin paikoillaan, pystyin jättämään sen ja kävelemään itse useamman metrin päähän. Palatessani takaisin Vala kuitenkin nousi istumaan. Sama toistui useamman kerran, joten paluu koiran luo on nyt sitten tehotreenissä! Kouluttajilta sain hyvää palautetta Valan osaamistasosta, joten jotakin on ainakin onnistuttu omissa treeneissä tekemään oikein.
Kulutin aika ison osan "vapaasta ajasta" treeneissä ihan vaan odotteluun ja rauhoittumiseen, ja ihan hyvin Vala malttoikin olla suht rennosti.

Eipä muuta kuin lisää treeniä vaan :)