Näitä olisi pitänyt kirjoitella jo aiemmin, mutta eipä ole juuri ollut ylimääräistä aikaa viimeisen viikon aikana. Eikä muuten varmaan ole tulevaisuudessakaan, mutta toisaalta mitäpä sitä "turhaan" koneella istumaan... Tässä nyt sekailaisia ajatuksia viime aikojen treenailusta.

Toko:
Paikkamakuussa on tullut vähän takapakkia. Vala on jostakin syystä kääntyillyt lonkka-asentoon. En oikein tiedä, miten tähän kannattaisi järkeviten puuttua. Nyt olen vain palannut takaisin koiran luo neutraalisti ja aloittanut liikkeen alusta. Tiettyhän pointtina olisi pitää aika sen verran lyhyenä, ettei koira ehdi vaihtaa asentoa. Täytyy ehkä vielä enemmän panostaa ajan vaihteluihin, jotta V pysyisi skarppina. Välillä tehdään paikkamakuun sijasta myös istumista (tätä tulee enemmän treenattua nome-juttujen yhteydessä).
Seuraaminen on paaaaljon parempi, Valalla selkeästi on nyt idea siitä, mitä kuuluu tehdä. Oikean paikan suhteen pitää olla tarkkana, Vala alkaa (edelleen) helposti jätättämään tai viimeisimpänä kokeiluna kääntymään poikittain. Seuraamisen yhteydessä pikkuhiljaa olen ottanut seisomaan jäämistä. Vala ennakoi helposti, joten panostus nyt kunnollisen seuraamisen hallintaan!
Luoksari ok ja välillä jumpataan kakejen m-i-m -vaihtoja.

Tarkoituksena saada treenin alle myös loput alon liikkeistä eli maahanmeno & hyppy. Kaukokäskyihin voisi myös jossain vaiheessa ujuttaa mukaan seisomisen. Ja sitten sitä noutokapulan kanssa toimimista pitäisi kans työstää...

Nome:
Treenien paino on ollut paikallaolossa ja linjassa. Sokkona linjalle lähetys on haastava juttu, mutta ei mahdoton. Vähän varmuutta lisää, niin hyvä olisi. Katsotaan, mitä muutamassa viikossa ehditään asialle tekemään. Hakua kävin tekemässä eilen Ratinan koirapuistossa (arkena keskellä päivää ja suht nuivalla kelillä voi olla aika varma, että saa olla puistossa ihan rauhassa :) ). Teemana siis häiriöhajujen sietäminen, ja Vala saikin katsella paikallaan istuen, kun kävin viemässä damit. V haki 5/6, joista viimeiseen tarvitsi vähän apuja (kauimmainen jäi hakematta). Muistaakseni eka kerta, kun haetutin Valalla näinkin monta damia. Kaksi ekaa tulivat hyvin, kolmannella lähetyksellä olisi tehnyt mieli nuuskutella kaikkea muutakin, neljäs taas ihan ok ja viides tosiaan vaati vähän apua. Ei kuitenkaan yhtään pöllömpi suoritus kokonaisuudessaan.

 

Haluiaisiko / ehtisikö / viitsisikö joku muuten tulla tokoilemaan meidän kanssamme? Häiriöt eivät olisi koskaan pahitteeksi, ja treenaisin miellelläni koemaisempaa paikallaoloa. Pistäkää viestiä, jos olisi mahdollista tulla tekemään joku pienikin yhteistreeni :)