Taipparikurssin viides ja viimeinen kerta pidettiin viime maanantaina. Minulle ja Valalle tosin se oli itse asiassa neljäs, sillä edellinen kerta jäi meiltä väliin. Nometreeneissä onkin siis ollut vähän taukoa, mutta olen minä sentään riistatreenejä pyrkinyt kotona tekemään (sitä ruokakuppia..). Yksi hakuruutu tehtiin myös pari viikkoa sitten, oli ensimmäinen sokkona tehty haku. Jätin Valan autoon odottelemaan ja kävin tekemässä sille kuuden damin ruudun. Hienosti tyttö tajusi heti, mistä on kyse ja teki kivasti töitä. Hyttyset tosin olivat ikävästi ihmisten riesana...
Esittelin Valalle myös taas tauon jälkeen korpin. Vähän oli alkuun epäröintiä, että mikäs tämä iso lintu nyt sitten on (muutoin on pääasiassa treenattu vain variksella), mutta kyllä se sieltä palautui. Ruokakippo motivoi kummasti ;) Lisää treeniä vaan.

Maanantain treenit aloitettiin vesityöllä. Valalle ei tehty mitään kovin pitkiä noutoja, sillä uimatekniikka on edelleen vähän puutteellinen, vaikka se onkin jo huomattavasti parantunut. Heitot tulivat veneestä, mikä oli Valalle ihan uusi juttu, mutta eipä siinä ongelmia ollut. Ekaksi dami, ei ongelmia. Sitten lokki, jonka Vala palautti tosi huonolla otteella (piti vaan etuhampailla kiinni...). Palautti kuitenkin, joten parannusta tässäkin! Halusin tehdä vielä perään toisen noudon lokilla, ja tällä kertaa ote olikin hippusen parempi: nyt Vala toi linnun siivestä kantamalla (ei siis tämäkään superia, mutta oli se nyt sentään selkeästi tukevampi ote).

Seuraavaksi tein Valalle muistinoudon, jossa kävimme yhdessä viemässä vaakun paikalleen. Tämän jälkeen käännyimme toiseen suuntaan, ja katselimme kun kouluttaja heitti metsätien toiselle puolen markkeerauksia dameilla. Vala malttoi odotella tosi nätisti vieressäni (pidin sen kyllä varoksi hihnassa). Loppuun V pääsi noutamaan muistivaakun. Vähän se meinasi nirsoilla, ehkä varis oli sen mielestä märkänä ja vähän "kuluneena" ällö... palautus jäi siis parin metrin päähän minusta.

Viimeiseksi Valalle vedettiin lyhyehkö laahausjälki lokilla. V jäljesti hyvin, mutta tuli ikävä kyllä tyhjänä takaisin. Avustuksella (kävelimme kouluttajan kanssa lokkia kohti) Vala lopulta otti lokin. Palautus oli (taas) huonohko. Palautuksiin pitäisi siis kiinnittää ehdottomasti enemmän huomiota. Periaatteessa se on kotona tehnyt ihan ok, mutta pitänee nostaa vaatimustasoa niin, että vaadin siltä tästä lähtien kotona erinomaisen palautuksen. Ehkä sitten treeneissä (ja kokeissa) saataisiin edes se ok-tasoinen suoritus.

Että uintitekniikka kunnolla haltuun ja riistoille vielä lisää varmuutta, niin ollaan valmiita taippareihin. Tekemistä riittää, mutta ei mitään mahdottomia juttuja. Kunhan vaan löydän tarpeeksi aikaa treeneihin (vaikka toisaalta eihän se ole se treenin määrä vaan laatu, joka ratkaisee!).