Tänään lenkillä sattui erittäin kummallinen ja pelottavakin tapaus. Oltiin siis kävelemässä jo kotiin päin, parin omakotitalon välistä kulkevalla kävelytienpätkällä. Käveltiin aivan normaalisti, remmi oli löysällä ja Niki käveli rennosti samalla vähän nuuskutellen toisten koirien jälkiä. Jossain vaiheessa kuulin sitten takaa askelia, vilkaisin olan yli ja totesin askeläänten aiheuttajan olevan vain tavallinen lenkkeilijä, joten matkaa jatkettiin ihan normaalisti. Niki ei ilmeisesti kuitenkaan lenkkeilijää kuullut eikä huomannut, ennen kuin tämä lähti meitä ohittamaan. Tällöin Niki sitten yhtäkkiä yrittikin sitten hyökätä lenkkeilijän päälle.

"Hyökkäys" ei nyt sinänsä mikään kovin vakava ollut, vähän saman tyylinen ärähdys kuin Niki saattaa päästää silloin kun joku vahingossa astuu sen hännän päälle sen nukkuessa. Lenkkeilijä tätä nyt tietysti kuitenkin säikähti, hänen silmissään tilanne nimittäin varmasti näytti siltä, että koira aikoo käydä hänen päälleen. Itse en oikein tilanteeseen edes osannut reagoida, sillä koskaan aiemmin ei ole mitään tälläistä Nikin kanssa sattunut, vaikka aiemminkin on tullut tilanteita, että Niki ei ole huomannut takaatulevaa lenkkeilijää tai pyöräilijää. Yleensä Niki saattaa vain hieman säpsähtää ja kenties myös väistää tien pientareelle. Tämän päiväinen reaktio tuli siis aivan täytenä yllätyksenä.

Nyt epäilyttää sitten jatko. Oliko tämä vain yksittäin tapaus, joka johtui ties mistä oikusta vai onko näitä odotettavissa jatkossakin? Miksi Niki ylipäätänsä yhtäkkiä käyttäytyi näin? Tulevaisuudessa täytyy ainakin ehdottomasti katsoa, että Niki huomaa muut lähestyvät ihmiset, ja jos se ei itse huomaa, on ulkoiluttajan heistä sille kerrottava. Näin uskoisin pystyväni estämään vastaavan tapahtumisen. Ainakin siis siinä tapauksessa, että tämä tapahtunut johtui vain yksinkertaisesti siitä, että Niki pelästyi.

-------------------
Hainpa muuten tänään kirjastosta Vilanderin Koirankorjauskirjan (ja kirja on siis muutenkin pitänyt lukea, tämän päiväisen kanssa tällä nyt ei varsinaisesti tekemistä ole). Alku ehdin vähän lueskella, ja lupaavalta vaikuttaa. Tulipahan ainakin heti bongailtua kaikennäköisiä mokia, mitä Nikin kanssa on tullut tehtyä ja on sattunut sen ollessa nuorempi... kunpa tälläinen kirja olisikin ollut jo silloin olemassa.