Tänään suuntasimme Pirkan nuuskujen tokokurssin ekalle tunnille. Onneksi olimme hyvissä ajoin paikoilla, sillä Vala oli aluksi kovin ihmeissään ja levoton, kun näki idoli-Nikin lähtevän kävelemään toiseen suuntaan... (Isä oli meidän kyyditsijänä (kiitos!!) ja kävi Nikin kanssa lenkillä meidän treenatessamme.) Kivasti Valtsu kuitenkin rauhoittui ja keskittyi täysillä minun kanssani tekemiseen koko tunnin ajan. Mainio koira!

Aluksi tehtiin luoksepäästävyyttä. Aika helppoa (kouluttaja ei koskenut koiraan, eli ei katsonut hampaita tms.), mutta ihan hyvä vaan, sillä nyt Vala malttoi pitää takapuolen maassa nätisti. "Leikkituokion" aikana pääsin hyvin tekemään Valalle on-off-leikki harjoituksen, joka sujui hyvin. Selkeätä kehitystä tässä! Myöskään kontaktikävelyssä ja toisen koirakoiden välissä pujottelussa ei ollut vaikeuksia... minusta tuntuu, ettei Valan maailmaan tässä vaiheessa mahtunut muuta kuin kädessäni olevat lihapullan palaset. Paikalla istumisessa sähläilin hieman itse, tyhmä minä, olisi vaan pitänyt enemmän luottaa koiraan. Sitä on kuitenkin paljon itsekin treenailtu, joten en tiedä, miksi en voinut itse sitten toimia samoin kuin omissa treeneissä. Pari kertaa Vala oli aikeissa lähteä hipsuttelemaan perään, mutta lopulta sain koottua itseni ja saatiin pari ihan nappisuoritusta (ihan lyhyellä kestolla, muutamia sekunteja vain). RAUHALLISUUS on muistettava! Treenin loppuun oli tarkoitus tehdä luoksetuloja, joten Vala pääsi tekemään sivulletuloja n. remminmitan päästä. Aika jees, kera käsi- ja namiavun.

Kaikkiaan oli todella mukava treenata Valan kanssa. Se keskittyi ja teki täysillä töitä, mutta oli myös suhteellisen rauhallinen odotteluaikoina (vaikka vähän petrattavaakin on vielä). Palkkana Valalle kelpaa yhtä hyvin namit sekä lelu. Kyllä tästä sai taas kipinää jatkaa omaa itsenäistä treenailua.