Viikonloppuna käytiin kotikotona moikkaamassa Nikiä. Alkuu Vala oli (luonnollisesti) hieman varautunut, sillä olihan pennulla uuden koiratuttavuuden lisäksi tutustuttavanaan uusi ympäristökin. Vala lähti kuitenkin nopeasti ja reippaasti tutustumaan paikkoihin, ja pian se jo roikkuikin Nikin karvoissa. Niki ei pentua komentanut tässä vaiheessa lainkaan, joten koirat pitikin välillä laittaa "jäähylle" eri tiloihin (Vala kulutti muutaman tunnin nukkumalla terassilla, tosi hyvin rauhoittui kyllä sinne!). Onneksi Niki myöhemmin huomasi oikeasti komentaa Valaa, minkä jälkeen V olikin ihan kiltisti ja kohteli pappakoiraa asianmukaisella kunnioituksella.

Yksinoloa on jonkin verran harjoiteltu. Minun menemiseni kylppäriin sai alkuun pikkukoirassa aikaan melkoisen piippauksen, vinkunan ja jopa haukahtelun. Käytös on kuitenkin rauhoittunut huomattavasti ja nopeasti huomioimattomuudella, joten eipä tässä nyt suurempaa ongelmaa ole. Muutaman kerran Vala on myös jäänyt asuntoon ihan yksin 1-1,5 h mittaisiksi ajoiksi. En ole jäänyt kuuntelemaan, jääkö se mahdollisesti kitisemään, kun lähden, mutta aikanakin palatessani on aivan hiljaista ja Vala on selkeästi ollut nukkumassa.

Pissat ja kakat Vala tekee varsin hyvin ulos. Pissoja tulee toki välillä sisälle (sekä paperille että lattialle), mutta yleisesti ottaen V ymmärtää tosi hyvin, mitä varten ulkona käydään.

Tänään tehtiin kävelyretki keskustaan, kun kävimme kyläilemässä mummun luona. Tai no Vala nyt toki vielä matkusti suurimman osan matkasta sylissä. Hienosti kuitenkin tyttö suhtautui liikenteen ym. ääniin. Mummun luona Vala tutki jälleen reippaasti paikat, leikki ja lopulta rauhoittui ja nukahti. Meille ihmisille kyllä tuli makeat naurut, kun V huomasi vaatekaappien ovien isot peilit... johan siinä oli pienellä koiralla ihmettelemistä, kun näkyvissä oli "outo" toinen koira! Harmi vaan, ettei ollut kameraa mukana.

Kaiken kaikkiaan Vala on antanut itsestään kuvan hyvinkin tasapainoisena pentuna. Vanhempani olivat sitä mieltä, että Vala on huomattavasti helpomman oloinen pentu kuin mitä Nipsu aikanaan oli. Tosin katsotaan nyt sitten vielä, millainen riiviö tuostakin kuoriutuu ;)