Kesä on jo hyvää vauhtia menossa, ja lomasta on nautittu täysillä. Perheen kanssa teimme pienen lomareissu pohjoisempiin maisemiin, mutta Niki tosin sai tyytyä majailemaan kotona sillä välin (ei ollut ihan meidän jalkavaivaiselle sopivia maastoja siellä). Joskaan ei koiralla varmasti ole ollut valittamista, sillä se sai "lapsenvahdiksi" suosikki-ihmisensä eli mummun. Noin muuten olenkin sitten kuluttanut itse aikaa mm. opettelemalla kaikelaisia uusia (treeni)juttuja (tokoa ja noutohommia). Tosin ilman koiraa, mutta hyvin opettavaista näinkin!

Kesälukemiston puolelta (huomaa kyllä, että mulla on kerrankin aikaa kirjoille.. ;) ) tällä kertaa mainittakoon uusintakierroksella ollut Helena Koskentalon Pelkopurija ja huomionhakija. Nipsuhan lienee tällä hetkellä oikein edustava malliesimerkki jälkimmäisestä tapauksesta. Kotona se kyllä käyttäytyy ihan "siivosti", mutta se osaa käyttää kaikki mahdolliset tilaisuudet hyväkseen hyödyntää naapureita ja sukulaisia. Itse en yhtään tykkää katsella tätä touhua, mutta valitettavasti kaikkien muiden mielestä kyseessä on ilmeisen hauska ja söpö tapa... ja niin kauan kuin Niki vaan edes silloin tälllöin saa palkkion, niin ei ole toivoa saada käytöstä loppumaan :/ (Onneksi sitä sentää pystyy jotenkuten pitämään aisoissa, ettei touhu paisu varsinaiseksi ongelmaksi.. )

Ehdottomasti mainitsemisen arvoinen kirja on kuitenkin minulla tällä hetkellä luettavana oleva tutkija Ádám Miklósin Dog behaviour, evolution and cognition. Jo jonkin aikaa ole haaveillut tämän lukemisesta, mutta aiemmin aika on ollut hieman kortilla (ehkä on sittenkin kivaa olla nyt työtön?). Kirja sisätää hyvin mielenkiintoista asiaa ja on kyllä lukemisen arvoinen.