Tämä on nyt sitten meidän uuden blogin virallinen ensimmäinen merkintä, varsin juhlallista siis ;) No juu, en aivan vielä hallitse tämän systeemin käyttöä, mutta ehkäpä sitä tässä vähitelleen oppii. Tätä ulkoasuakin pitää vielä muokata, mutta toistaiseksi se olkoon nyt tämän näköinen. Joskus kun on enemmän aikaa ja energiaa, pitää tehdä jonkin heinompi viritelmä.

Tänään pitkästä aikaa kunnolliset tokotreenit. Ensin kierreettiin kunnon lenkki, jotta Niki sai hieman purettua ylimääräistä energiaa sekä hoidettua pakolliset muiden koirien jälkien nuuskimiset. Vaikka kyllä sitä intoa siltikin jäi jäljelle hieman liikaa. Tosin ei saisi valittaa, kerrankin oli todella innokas koira mukana kentällä! (Joskin loppua kohden homma oli vähällä muuttua jo aivan päättömäki riekkumiseksi...)
Paikka (härmälän uimarannan kenttä) oli hyvä sinänsä, että siinä oli varsin vilkas "liikenne": koiranulkoiluttajia ja muita lenkkeilijöitä kulki ohi jatkuvasti, ja meni siinä pari autoakin. Autoja Niki katselin vähän sellaisella ilmeellä, että haluaisi mennä katsomaan lähempääkin, mutta muuten N ei reagoinut ohikulkijoihin mitenkään :)

Treeniin kuului pääasiassa (edelleen) sivulletuloa sekä parin askeleen seuraamispätkiä. Palkitsemisessa jälleen apuna "namiboksi", mikä toimi oikein hyvin. Alkuun Niki teki pari melko nättiä sivulletuloa, mutta sitten se alkoi jostakin syystä tarjota maahanmenoa, mikä oli todella outoa, koska en sitä ole todellaakaan itse missään vaiheessa käskenyt sivulle maahan... Loppuun kuitenkin saatiin vielä muutama onnistunut suoritus. Seuraamisesta ei mitään kummempaa sanottavaa ole, toivon mukaan päästään sitten vähitelleen siirtymään pidempiinkin pätkiin.
Otin myös luoksetulon sekä paikallamakuun (n. 1min). Molemmat onnistuivat upeasti. Luoksetulossa oli vauhtia ja paikallamakuussa N pysyi (kerrankin!) täysin liikkumatta paikoillaan. Todella upeaa :)

Nikin ruuan (lähinnä nappuloiden) kanssa on ollut hieman ongelmia. Viime kevättalvella Nikin nappulat päätettiin vaihtaa energia nappuloista "normaaleihin" kana-riisi nappuloihin. Alkuun kaikki sujuikin hyvin, mutta sitten vähitellen alkoivat korvaongelmat. Koska tällöin oli kesä ja uimakausi, oletimme kaiken johtuvat vain uimisesta. Korvien kutina (sekä myös tassut olivat hieman ärtyneet) kuitenkin jatkui koko syksyn ja alkutalven, joten syytä piti lähteä muualta hakemaan, jolloin todennäköisimmäksi aiheuttajaksi nousi sitten tuo ruoka.. Nyt joulukuussa palatiin sitten takaisin energia nappulaan, vielä ei voi tuloksista mitään sanoa, mutta toivotaan, että vaihto auttaisi ongemiin.