Peto ei tällä kertaa ole mitään erityisen vaarallista eikä uhkaavaa, vaan kyse on Nuuskujen perustottelevaisuuskurssista. Kurssin loppukokeena on sitten tarjolla testi, jonka läpäisemällä voi osallistua taipparikurssille.

Tänään ainakin tuli käytyä läpi fiksuja perusjuttuja, jotka helposti voivat jäädä liian vähälle huomiolle. Lisäksi minusta tuntuu, että kurssi tulee Valalle hyvin sopivaan väliin, sillä nyt käydään pääasiassa läpi koiran osaamia asioita, ns. "helppoa" juttua (vrt. edellinen kirjoitus, jossa valittelin Valan paineistumista). Haasteena ovat nyt uusi ympäristö sekä uudet treenikaverit ja ohjaajat. Samassa ryhmässä treenailee myös Nalli-veli, joten Valalle ainakin tulee hyvin keskittymistreeniä vielä tästäkin, sillä nytpä ei olekaan soveliasta pistää sisaruspainia pystyyn.

Tänään oli varsin rapsakka pakkaskeli (onneksi lumisade alkoi vasta iltapäivällä!), mutta Vala ei näyttänyt suuremmin palelevan (toisin kuin omat varpaani ja sormeni). Ohjelmassa oli erilaisia kontaktijuttuja, perusasento sekä kaunis autosta poistuminen. Minä tein Valan kanssa myös ihan hiukkasen verran seuraamista. Lelun kanssa ei sujunut ihan suunitelman mukaan, vaan Vala kääntyikin ihan poikittain (huups...), joten oli pakko tehdä vielä namivedätyksellä perään, jotta saatiin jotenkuten onnistuneen oloinen suoritus. Seuraamisen opettelu tuntuu vähän junnaavan paikoillaan, joten tähän täytyy löytää uusia ideoita.