Tänään jälleen pk-kentällä. Oli varsin märkää, kiitos vain tämän hyvin epätammikuumaisen sää. Alku meni ihan hyvin, mutta sitten homma meni hirveäksi hosumiseksi. Lopulta Niki ei enää ymmärtänyt, mitä siltä edes vaadin ja turhautui, mistä johtuen minkäkin turhauduin ja kaikki oli älyttömän sekavaa. Epätoivoinen yritys nollata tilanne onnistui jotenkuten ja saatiin yksi onnistunut suoritus, johon lopetettiin sähellys.

Sivulletuloissa N pyrkii jälleen menemään kauemmaksi, täytyy olla todella tarkkana, milloin ja miten palkitsee. Tänään namit mulla suussa (onneksi oli vielä paistia jäljellä joulusta, ettei tarvinnut froliceja syödä ;) ), toimi tavallaan aika hyvin. Tosin en tiedä, onko tästä mitään hyötyä, jotenkin tuntuu, että namiboksi oli kuitenkin parempi. Pientä seuraamista, alkuun ok, mutta sitten N yritti lähinnä saada vain parin metrin välimatkaa muhun ja "seurata" siltä etäisyydeltä. Ei auttanut namit, ei mikään... Joten seuraavalla kerralla palataan taaksepäin, vahvistetaan sivulletuloa ja oikeata asentoa entistä enemmän ja otetaan kotona seinä avuksi harjoituksiin.

Hyppyä myös, Niki kiertää hypyn jälkeen liikaa sivulle (on vielä juuri ja juuri esteen takana, mutta silti aivan liian sivussa jos ajattelee, että pitäisi vaikka takaisinkin päin pystyä hyppäämään). Tälläisistä suorituksista vain pieni suullinen kehu ja sitten uudestaan. Saatiin lopulta pari onnistunutta suoritusta, joista paljon kehuja ja namia.

Eteenmenoa myös, Nikillä ei näyttänyt olevan hajuakaan, mitä olisi pitänyt tehdä, joten tein siteen muutaman todella helpon harjoituksen ja jätettiin asia hautumaan. "Kohteena" namiboksi, ensimmäinen lähetys 2m metrin päästä, toinen 4m ja kolmas 5m, ihan ok. Tästä pyritään sitten vähitellen pääsemään pidemmälle ja pidemmälle sekä siihen, ettei namiboksin tarvitse aina olla näkyvillä...

Välissä myös pari noutoa, ensimmäisellä dami oli piilossa pienessä kuopassa, mikä tuotti Nikille hieman päänvaivaa. N näki selkeästi, mihin vein damin, mutta lähtiessä hakemaan sitä piti kuitenkin tehdä isoja tarkistulenkkejä joka suuntaan.. palautus oli nätti, suoraan mulle käteen. Toinen nouto oli lyhyemmällä matkalla ja dami näkyvissä, tässä Niki etenikin aivan suoraan damille, mutta palautus oli sitten hieman ongelmallisempi.. N leikitelli damilla ja pudottin sen jatkuvasti n. metrin päähän minusta, mutta toi sen kyllä sitten vihdoin minulle asti.

Ensi kerralla pitää muistaa itse pysyä ehdottoman rauhallisena ja pyrkiä olemaan mahdollisimman selkeä, jotta Niki ymmärtää, mitä tahdon. Pitää myös muistaa kiinnittää vielä enemmän huomiota palkitsemiseen, ja niin ikään sitä kautta antaa palautetta Nikille.
Oikeastaan ainoa asia, mihin tänään pystyin todella olemaan tyytyväinen oli kontakti. Niki kiinnitti kaiken huomionsa minuun ja siihen mitä oltiin tekemässä, ei haahuillut yhtään eikä kuikuillut ohikulkijoiden perään :)