Tänään käytiin tokoilemassa samassa paikassa kuin viikko sitten. Oli pakko lähteä kokeilemaan, johtuivatko ne kaikki viimekertaiset ongelmat vain ko. paikasta vai jostakin aivan muusta. Paikka oli edelleen Nikille vaikea, mutta ongelmien perimmäinen syy löytyy kyllä jostakin aivan muualta..
Narupallo sentään löytyi, joten se oli sitten nyt mukana treeneissä.

Aloitettiin seuraamisella & täykkäriharjoittelulla, 3 toistoa, sitten kaukoja, s-i-s -vaihtoja ja viimeisenä seisomaan jäämistä, x3. Seuraaminen oli tosi kivaa ja liikkeellelähdöt oikein hyviä. Täykkärit sujuivat myös hyvin, namivedolla tosin. Kaukoissa tehtii tosi helppoja juttuja lähietäisyydellä ja namien kanssa. Seisomaan jääminen oli yllättävän hyvä, tehtiin kylläkin sivuaskeleiden & puolikäännöksen avulla. Sitten vielä paikkamakuu, tehtiin pari ihan lyhyttä pätkää (5s., 8s., 4s.). Paikkamakuu on jostakin syystä tällä hetkellä Nikille kovin "vaikea" liike, tuntuu, että epäonnistuminen on todennäköisempää kuin onnistuminen.. Lisäksi minun pitää ehdottomasti muistaa, että koiran luo palatessa ei saa tuijottaa koiraa --> katse jonnekin koiran taakse, tai muuten Niki paineistuu ja ahdistuu liikaa.
Tämän jälkeen pidettiin muutaman minuutin (juoma)tauko, jonka jälkeen tehtiin toiseen kertaan sama "sarja".
Täykkärit olivat edelleen kivoja, nyt palkkasin Nikiä heittämällä narupallon. Kaukoissa yritettiin kasvattaa välimatkaa, jokseenkin heikoin tuloksin.. tähän tarvitaan lisää malttia, pitää näemmä edetä sentti kerrallaan. Seisomaan jäämisissä Nipsu ei pysähtynyt aivan yhtä terävästi kuin edellisellä kierroksella. Paikkamakkuu (6s., 3s.) meni sen sijaan nyt hiukan paremmin.
Sitten taas tauko, Nipsu sai möllöttää kentän laidalla, ja minä rakensin ruudun.

Ruutua tehtiin helppona harjoituksena, koska sitä ei olla tosiaan aiemmin lainkaan kotipihan ulkopuolella harjoiteltu. Alusta oli ruudussa selvästi esillä ja vein sinne namin niin, että Nipsu selkeästi näki sen. Niki menikin ruutuun ihan hyvin, vaikka jostakin syystä vasen etumerkki vetikin sitä puoleensa..
Tehtiin myös pari kertaa ruudun loppuosaa, eli seuraamiseen tuloa. Tarkoituksena oli ainoastaan saada Nipsu lähtemään ruudusta ja tulemaan luo, joten varsinainen seurausmatka jäi ehkä n. puolen askeleen mittaiseksi. Ihan ok.

Seuraamista tuli ehkä liikaa, loppua kohden Niki alkoi selvästi väsyä, jolloin liike alkoi hieman löystyä. Tässä pitää olla tarkkana, seuraaminen on mukana monessa, siitä pitää tehdä mielenkiintoinen ja kiva juttu.
Jostakin syystä Niki on viime aikoina reagoinut normaalia voimakkaammin kieltomurahduksiin, joten niidenkin käytön kanssa pitää jatkossa tosi tarkkana --> käytä vain hyvin harvoin.

Kokoinaisuudessaan jäi vähän vaivaantunut maku. Niki oli edelleen jotenkin flegmaattinen.. :(

..you