Tänään kisattiin Tapitien järjestämät möllitokokisat. Pienen puntaroinnin jälkeen olin päätynyt ilmoittamaan Valan alokasluokkaan, joka kisattiin ihan virallisten tokosääntöjen mukaisesti. Tuolloin päätöstä tehdessä meillä ei vielä ollut kaikki liikkeet haskassa, joten aika tehokkasti jouduimme treenailemaan. Hoin itselleni edellisenä iltana (joka muuten tuli vietettyä kaupungilla museoiden yössä. Jopas olikin kulttuuria yhdelle illalle: Vapriikki, Kivimuseo, Muumilaakso, Tampereen taidemuseo ja Lenin-museo :) ) ja tänä aamuna, että kyseessä ei ole mikään erityinen koe vaan ihan tavallinen treenit. Omat hermot pysyivätkin ihan hyvin kurissa, ja Vala teki ihan osaamistasonsa mukaisen suorituksen. Saldona 163,5 pistettä eli ykköstulokseen päästiin. Kaupan päälle sitten napsahti vielä alokasluokan voitto (luokassa oli seitsemän koirakkoa).

Käyn tässä alla läpi liikkeet yksittäin, tuleepahan itsekin samalla pohdittua viime aikojen treenailun tuloksia.

Luoksepäästävyys 10. Eipä tässä mitään ihmeellistä. Vala istui nätisti paikoillaan.

Paikalla makaaminen 9½. Vala oli vähän levoton, ts. pyöritteli päätään ja nuuskutteli maata. Ihan samaa se tekee treeneissäkin, enkä ole siihen sen enemmin nyt puuttunut. Pääasia, että pysyy paikoillaan. Omissa treeneissä teen yleensä pidempää aikaa, omien laskujen mukaan usein joku 2min 15 sek - 2 min 45 sek. Tosin omat laskut on sitten mitä on... tässäkin kokeessa ehdin itse päästä vasta n. 1 min 30 sek asti silloin, kun 2 min oli jo oikeasti täynnä. Mutta mielummin laskuvirhettä näin päin. Tuntuu sitten kokeessa lyhyemmältä ajalta ;)

Seuraaminen kytkettynä 9. Mun makuuni vähän löysää. Pistevähennys edistämisestä. Samaten sanomista tuli vähän huonosta perusasennosta. Mulle superyllätys tuli siitä, että Vala pysyi juoksuosuudessa hyvin mukana! Muistin nimittäin vasta viime torstaina, että kokeessahan muuten on seuruussa myös juoksua, jota me emme ole lainkaan treenanneet! Kokeilin juoksun sujumista, eikä siitä tullut yhtään mitään, kun koira paineli 5 m mun edelläni... vaan tänäänpä jostakin syystä tai toisesta paketti pysyikin ihan hienosti kasassa!

Seuraaminen taluttimetta 9½. Aika sama kuin edellinen, mutta Vala oli tuomarin mukaan vähän skarpimpi. Ehkä vähän vaikutusta siinä, että itse olin rennompi, kun ei tarvinnut miettiä remmiin sotkeutumista. Treeneissähän en käytännössä koskaan ole tehnyt remmiseuruuta.

Maahanmeno 9. Tämä oli ennakkon mun mielestäni pahin kompastuskivi. Vaihdoin liikeeen käskysanan viikko sitten, ja opettelu oli (ja on yhä) aika vaiheessa. Teinkin ennen meidän vuoroa sivummalla muutamia maahanmenoja virittelymielessä, luulen että siitä oli Valalle apua. Pistevähennys hitaudesta. Vala oli myös kuulemma mennyt periaatteessa istumisen kautta maahan, joten tästä voinee joskus myöhemmin tulla miinuksia...

Luoksetulo 8. Vala katseli muualle, kun kutsuin sen luokse --> se oli alkuun vähän epävarma, että tuliko lupa lähteä paikalta. Hyvin se kuitenkin tuli. Tosin vetäisi loppuun sivulle tulleessan hyvin valamaisen kenguruloikan samalle törmäten minuun.

Seisominen 9. Tämäkin liike huolestutti vähän etukäteen. Ei nimittäin ole aina ihan varmaa, että pysähtyykö se... Ihan hyvin onnistui, vähän hitaasti tosin, joten siitä pistevähennys taas.

Estehyppy 0. Tätä on treenattu liian vähän. Vala oli epävarma, että saako hypätä, joten eihän se sitten hypännyt. Sain sen kuitenkin ohjattua käskyjen ja käsiapujen voimalla esteen yli, minkä jälkeen otin vielä harjoituksen vuoksi liikeen uusiksi --> nyt ihan superi kympin arvoinen suoritus! Kyllä se osaa, mutta tarvitsee vaan lisää varmuutta käskysanaan.

Kokonaisvaikutus 9. Yhteistyö näytti kuulemma hyvältä. Miinusta noista kengurupompahteluista yms. pikkujutuista.

Nyt treeniin siis:

  • perusasento (ja seuraamisen paikka). Edelleen!
  • jääviin lisää nopeutta
  • estehyppy varmaksi
  • ja paikkamakuuta tehdään tietty aina.

Kokonaisuudessa Valan kanssa oli todella kiva tokoilla. Se jaksoi tosi hyvin, vaikka tehtiin nyt ekaa kertaa ilman nami-/lelupalkkaa pidempi pätkä. Palkkasin sitä kyllä toki sitten kauempana repun luota koko suorituksen jälkeen. Fiilis oli kohdillaan - sekä koiralla että ohjaajalla. Kisojen järjestelytkin pelasivat hyvin, siitä kiitokset! Tuomarilta sai ihan kunnon arvion liikkeistä, eikä pisteitä ainakaan alokasluokassa jaettu ilmaiseksi vaan piti ihan oikeasti osata :)