Sainpa vihdoin ja viimein raahattua itseni tuonne Ilmailunkadun pk-kentälle treenaamaan. Nikistä näki heti, että on treenailtu ihan liikaa kotipihassa. Liikkeet toimii siinä kyllä ihan hyvin, ja sitä alkaa kuvitella, että ongelmia ei olisi niin paljon, mutta heti kun onkin vähän vieraammassa paikassa, paljastuu kyllä karu totuus.. Pitkästä aikaa oli mukana myös namiboksi, jota käytin välillä palkkauksessa.

Seuraaminen oli aika kamalaa paikoitellen. Välillä sujui ihan ok, mutta sitten taas kontakti hukkui jonnekin ja Niki käyttäytyi kuin olisi unessa. Lyhyet matkat menivät ihan kivasti, mutta vähän pidemmillä alkoi sitten noita ongelmia kasaantua --> Koiran motivointiin kiinnitettävä enemmän huomiota! Treenaamattomuus kostautui eniten täyskäännöksissä, Niki ei oikein missään vaiheessa tuntunut tietävän, mitä pitäisi tehdä.

Liikkeestä seisominen oli sen sijaan parempi (seuraamista aina niin pieni pätkä, ettei Niki ehtinyt "nukahtaa"). Tällä kertaa niin, että itse käännyin heti "seis"-käskyn jälkeen Nikin eteen, jolloin pysähtymisistä tuli nopeita ja hyviä. Tämän harjoituksen jälkeen jäi sellainen olo, että Niki ymmärsi nyt paljon paremmin, mitä siltä oikeastaan vaadin.

Estehyppyä ei sitten ollakaan aikoihin harjoiteltu, joten siihen ei suurempia odotuksia ollut. Se sujui kuitenkin lopulta ihan kivasti. Niki on edelleen epävarma käskystä, käskyn jälkeen se jää vielä katsomaan mua ja kysymään lupaa. Tätä harjoiteltiinkin sitten niin, että "saatoin" Nikin esteelle ja Niki jo hypätessä annoin vasta käskyn. Loppuun saatiin kyllä jo sitten pari ihan kivaa, "koemaista" suoritustakin. Hypyn jälkeisestä pysähtymisestä olen tosi ylpeä; Niklas jää seisomaan hypyn taakse jopa ilman käskyä (tuli todistettua, kun sen vahingossa unohdin antaa...).

Istuminen oli aika huono, johtuen ilmeisesti jälleen nimenomaan harjoittelun puutteesta. Käytin tässä ensimmäistä kertaa taaksepalkkausta, en tosin tiedä, oliko siitä sitten oikeasti mitään apua, mutta eipä siitä nyt haittaakaan näyttänyt olevan.

Loppuun leikittiin vielä vähän aikaa narupallolla --> saatiin hyvä fiilis, molemmilla oli hauskaa ja siihen oli sitten myös hyvä lopettaa treenit.