Aika palata takaisin eloon ja internettiin :)

Nipsulla oli aamulla (taas) maha kipeänä (sille ei enää koskaan hankita Hill'sin veteraaninappuloita!), mutta onneksi se siitä tokeni sen muutaman tunnin aikana, jolloin kävin koululla nopeasti tekemässä psykologian kokeen, ja päästiikin sitten päivällä tokoilemaan pk-kentälle. Minä olin ollut kerrankin ahkera ja tehnyt treenisuunnitelmankin etukäteen, minkä ansiosta saatiinkin noin pääpiirteittään varsin onnsituneet treenit aikaiseksi.

Ensin käveltiin kunnon lenkki Pirkkahallin (eikun siis anteeksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen) kautta, jotta Niki sai rauhassa heräillä ja nuuskutella. Kentälle päästessä Nipsu olikin sitten kivassa vireessä, se haki ihan oma-aloitteisesti kontaktia ja oli valmis toimintaan. Alkuun leikittiin vielä vähän aikaa narupallolla (Nipsun mielestä oli ihan superkivaa!).

Liikkeistä aloitettiin seuraamisella. Jos positiivisesti ajatellaan, voinen sanoa, että huonomminkin on mennyt.. mutta jos ajatellaan realistisesti, niin paremmin olisi pitänyt sujua. Kontakti tipahteli välillä, mutta ei onneksi kovin pahasti. Suoraan käveltäessä paketti vielä pysyikin kasassa, mutta käänöksissä homma kyllä levähti sitten aika totaalisesti.. argh. Jatkossa siis pitää ehdottomasti panostaa käänöksiin ja siihen, että Niki pysyy niissä mukana. Palkkaus namiboksista.

Seuraavaksi n. 1,5 min. paikallamakuu. Niki pysyi paikoillaa oikeastaan aika kivasti. Se ei vaihdellut puolta, vaan makasi kokoajan saman lonkan päällä (jes!), eikä myöskään nuuskutellut tuulia tms. Jonkin verran se käänteli päätään äänien perässä, mutta ei muuten osoittanut mitään kiinnostusta häiriötekijöitä kohtaan. Palkkana nami (maahan) ja sitten vielä leikki.

Otin myös muutaman sivulletulon pidemmällä matkalla. Ensin n. 7m ja sitten n. 15m. Hyvin toimi, Niki lähti heti käskystä liikkeelle, joskin tosin vähän turhan hitaanpuoleisesti ja tuli nätisti suoraan sivulle. Palkkana namit.

Istuminen ihan ok. Ensin pelkällä käsimerkillä ja sitten käsimerkki + käsky. Tällä kertaa ei edes ollut suullisen käskyn kanssa ongelmia, vaan Niki toimi ihan samoin kuin ilmankin (=ei paineistunut). Vielä pitää vahvistaa tuota käskyä, ja sitten pikkuhiljaa lähdetään pidentämään matkaa. Palkkana tässä naksu ja namit (ja hyvin toimii :) ).

Sitten vielä estehyppy. Tässä Niki yllätti positiivisesti hyppäämällä esteen yli ihan vain suullisesta käskystä (ennenhän se on käytännössä aina tarvinnut myös käsimerkin). Seisomaan jääminen hypyn jälkeen oli vähän hankalaa paikoin (N tarjoaa istumista jostaki kumman syystä), joten siinä pitää olla palkkauksen kanssa tosi tarkkana. Loppuun vielä leikittiin narupallolla.