Juhannus vietettiin perinteisesti pääasiassa kaupungissa. Eipä edes tehty mitään kovin ihmeellistä, oltiin vain. Nipsu kävi aina välillä takapihalla räksyttämässä ja muistuttamassa naapuritalon juhlijaporukkaa, että tässä on sitten muuten mun piha ja tänne ei tarvitse muiden tulla :P

Juhannuspäivänä piipahdettiin mökillä. Piti tietysti käyttää tilaisuus hyödyksi ja treenailtiin noutojuttuja. Alunperin suunnittelin tekeväni hakuruudun, mutta paikanpäällä innostus katosi, koska yhtäkkiä tajusin, että a) maastot eivät olleetkaan aivan sellaiset kuin muistelin ja b) nokkospuskissa ja hyttysten seassa rämpiminen ei tuntunut kovin hyvältä idealta, kun jalassa oli vain sandaalit ja caprit. Ehkä ens kerralla sitten käytän taas aivojani ja osaan varustautua paremmin.

Lopulta päädyttiinkin sitten tekemään varsin yksinkertaisia noutoharjoituksia "tiellä" (melkoinen kärrypolku se oikeasti on). Jätin Nikin istumaan, kävin viemässä damin, palasin takaisin ja lähetin Nikin noutoon. Dameja oli haettavana kerrallaan 1-3 kappaletta. Pari kertaan myös niin, että Nikin palauttaessa ensimmäistä damia heitin toisen. Tämä tuotti vähän ongelmia, sillä Niki oli sitä mieltä, että se jälkimmäinen pitäisi hakea samantien. Sain kuitenkin lopulta Nikin ohjattua ihan nätisti käskyillä tuomaan ensin ykkösdamin ja sitten vasta hakemaan toisen. Mukana oli myös kaninkarvadami, jonka nouto sujui ihan samalla tavalla kuin "tavallistenkin", ilman tappoyritityksiä (JES!).

Palautukset olivat huippuja, lähes poikkeuksetta aina suoraan mulle käteen. Ensimmäisessä noudossa Niki yritti lähteä kiertelemään kunniakierroksia, mutta koska tieltä pusikkoon hyppääminen ei ilmeisesti ollut sitten kuitenkaan niin kivaa, N päätti palauttaa senkin damin suosiolla. Niki keskittyi tosi hyvin ja vire oli kerrankin kohdallaan: intoa oli, mutta ei missään vaiheessa riekkumista, vaan Niki ihan tosissaan kuunteli ja totteli käskyjä :)

Porukat lähtevätkin sitten huomenna suunnistamaan kohti pohjoista ja me jäädään Niklaksen kanssa sitten kotiin pitämään taloutta pystyssä... katsotaan, mitä kaikkea kivaa tekemistä me keksitään :D Tokoa pitäisi ainakin treeniä kunnolla, jos nyt sitten saisi itseä niskasta kiinni ja lähtisi treenaamaan johonkin muuallekin kuin tuohon kotipihaan..