Valdella ei näemmä nykyisin pysyy mikään lelu ehjänä. Eipä taida täältä kotoa tai edes vanhempieni luota löytyä yhtäkään ehjää lelua... Vala on siis pistellyt palasiksi ihan tasapuolisesti sekä omiansa että Nikin leluja. Eipä Nipsu tosin niillä enää oikein jaksa leikkiä, joten muutenkin Vala on kaiken ominut omaan käyttöönsä.

Tällä viikolla tilanne on vielä vähän paisunut, sillä maanantaina Vala oli yksin ollessaan (8h) pistellyt atomeiksi yhden vinkulelun (jonka vinkumisominaisuus oli jo aiemmin rikottu). Iloisen vihreitä muovinpalasia löytyi kivasti järjesteltynä ympäri kämppää - myös kenkätelineestä ja sohvalta! Muovisilpun määrästä päätellen onneksi kuitenkaan ainakaan kovin isoa osaa lelusta ei ollut Valtsun masuun asti päätynyt...


"Ai mää vai?"

Tänään näytti tältä (Vala 4h yksin):

Eli vuorossa oli ollut köysilelun anatomian tutkiskelu. Narunpätkiä vasta onkin kiva siivoilla... Niitäkin oli siis levitetty kaikkialle, tuossa kuvassa on ilmeisesti rikospaikka, koska siinä on suurimmat narukasat.

Toistaiseksi minua vielä lähinnä naurattaa tämä tuhoamisoperaatio. Valtsun listalla on siis mm. 3 sählypalloa, tennispallo, lasten muovinen pentaquepallo, varsin monta vinkulelua, kovamuovinen rengas... punainen Kongikin on vähän saanut siipeensä.
Peukut pystyssä, ettei Valde siirry kokeilemaan taitojaan mihinkään muuhun omaisuuteen.

Jos on nerokkaita ideoita 7kk tolleritytön kestävistä leluista, niin saa kertoa! ;)

Sattui muuten maanantai-iltana eräs tapaus, joka mielestäni hieman soti luonnonlakeja vastaan. Lähdin Valan kanssa lenkille, ja otin mukaan pussillisen vanhaa leipää sorsille vietäväksi. Vala oli tosi super, vaikka olikin sitä mieltä, että hänkin olisi aivan yhtä hyvin pistellyt leivät suuhunsa. Käskin V:n istumaan paikoilleen, ja siinähän se sitten oli ja pysyi, vaikka ihan vieressä oli kolmisenkymmentä sorsaa! Tosin sorsat olivat ilmeisesti sitä mieltä, että safkaa ei ollut tarjolla tarpeeksi vaan tulivat ihan kiinni muhun kyttäämään lisää... tässä vaiheessa otin Valaa pannasta kiinni, koska houkutus lähteä liikkeelle oli jo todella suuri. Noh, sorsathan olivat todellakin tuttavallisia ja kävivät maistelemassa meikäläisen kengät ja Valan remmin. Valtsua kiinnosti kovin ja se nuuskuttelikin kuono pitkällä, kunnes tuli pari sorsaa, jotka nokkaisivat koiraa kirsusta! Tässä vaiheessa totesin parhaaksi poistua paikalta... Vala oli tosin sitä mieltä, ettei vielä huvittaisi lähteä, kun just saatiin uusia leikkitovereita :)