Kotona kun tällä hetkellä pääasiassa oleilen, on ollut ihan kivasti tosiaan aikaa lukea kirjoja. Koirakirjoihin on ehtinyt syventyä pitkästä aikaa vähän enemmän. Tuire Kaimion Koirien käyttäytyminen oli jo vähän pakkolukemistoa, sillä olin ko. kirjaa jo aiemmin ehtinyt suositella luettavaksi eräälle pentua hankkimassa olleelle ystävälleni (varoitin kyllä toki, etten itsekään sitä ollut lukenut). Kirja oli todellakin varsin mainio teos, mielessäni ainoastaan harmittelin, miksi tällaista ei voinut olla olemassa jo kymmenen vuotta sitten!

Tänään ehdin sitten puolestaan tutustua Riitta Ahon Tavoitteena terverakenteinen koira -kirjaan. Mielenkiintoista ja selkeätä luettavaa. Samalla mieleen palautui hauska muisto ala-asteelta, sillä kuudennella luokalla kanniskelin yhteen aikaan koulussa mukanani Ahon Koiran rakenne ja liikkeet -kirjaa. Tosin minullahan taisi jo paljon ennen tuotakin olla pulpetissa säilytyksessä eräs koirarotukirja, jota käytin sitten äidinkielen tunneilla lukukirjana...

Päivän harmi on kuitenkin jälleen Nikin oikea takajalka. Aamulla huomasin yhtäkkiä, että koirahan ei varaa lainkaan painoa jalkaansa, vaan pyrkii koikkelehtimaan eteenpäin kolmen jalan varassa. Hetken "verryttelyn" jälkeen neljäs jalkakin tulee pikkuisen käyttöön. Minä todella toivon, että kyse on vain selän / jalan lihaksista, mutta kovin pelottavalla tavalla Nikin oirehtiminen on samanlaista kuin ennen polvileikkaustakin.