Eilen tokoiltiin sitten tämän kurssin viimeinen tunti Teivossa. Teemana oli "tokoradan" suorittaminen muiden koirien toimiessa häiriöinä. Rata alkoi kontaktikävelyllä yhdistettynä istu-pysähdyksiin. Sen jälkeen lyhyt paikkamakuu (10s.), jossa Vala sai olla perusasentopaikassa vasemmalla puolellani. Hyvin pysyi, mistä rauhallinen namipalkka ennen seuraavalle rastille siirtymistä. Seuraava kohde olikin estehyppy, jossa tyhmästi kokeilin ensin vaan suoraan kävellä kohti ja kokeilla, joskohan se koira hyppäisi. No, eipä yllättänyt kun Valtsu päätyi kiertämään esteen lihapullakäden perässä... millähän koira tuonkin olisi voinut osata, jos se on aiemmin tasan kerran elämässää edes nähnyt tokoesteen (viime tunnilla). Uusintayritys kutsuhyppynä sivulle, no problem. Hypyn jälkeen jatkettiin pujottelemalla toisten koirakoiden välistä, minkä jälkeen oli noutotehtävän vuoro. Tässä meillä on ollut hieman ongelmia (plaah, kun tein niin tyhmiä mokailuja aiemmin treenatessamme...), mutta innostin Valan "missä? missä?" -kysymyksillä, joilla kotona yleensä ärsytän sitä leikkiessä, ja Vala nappasi kasasta yhden damin mukaansa ja kantoi ihan hyvin luovutuspaikalle. V pudotti damin minun pysähtyessäni, mutta uudesta kehotuksesta nosti sen ja luovutti minulle. Sitten luoksepäästävyys, jossa toinen ohjaaja kävi kiertelemässä meidän ympärillä Valan istuessa nätisti paikoillaan. Radan päätti luoksetulo, jossa Vala näytti osaavansa tehdä kisasuoritukseksikin kelpaavan luoksarin suoraan sivulle. Vähän ehkä turhan pitkä kaarros minun taakseni tuli tehtyä, koska Vala tulee niin lujaa, eikä ehdi aina jarruttaa ajoissa... mutta menköön. Yksi tokoliike on siis hanskassa!

Vaikka liikkeiden tekeminen treeneissä sujuikin hyvin, jäi itse harjoituskerrasta kokonaisuudessaan vähän huono maku, koska Vala oli selkeästi levoton odotteluaikoina ja piippaili. Ei erityisen äänekkäästi, mutta niin kuitenkin, että minä sen selvästi kuulin. Ärsyttävää!

Pitäisi hankkia eteiseen vihdoinkin se peili. Voisi sitten murhanhimoisena tuijotella omiin silmiinsä epäonnistuneiden treenien jälkeen.
Toisaalta pitäisi myös oppia näkemään enemmän hyviä puolia ja niitä onnistumisia. Nyt tuntuu siltä, että takerrun liikaa virheisiin ja osaamattomiin asioihin.

Joka tapauksessa, Vala lähti pariksi yöksi hoitoon kakkoskotiin, ja minä voi oikein muuta kuin todeta, että koti ilman koiraa on todellakin aika tyhjän oloinen.

Ensi viikolla "loma" eli siis toisin sanottuna periaatteessa vapaata, mutta hirveä kasa opiskelujuttuja tehtävänä. Valtsun ohjelmassa on verinäytteenanto geenitutkimukseen, ja treenailua tietysti. Treeniseura on muuten tervetullutta, nyt ja myöhemmin! :)