Varsin ankea sää tuolla ulkona, vettä sataa jatkuvasti. Nikiä sadehan ei nyt mitenkään häiritse, mutta minun mielestäni lenkkeily sateessa on aika ankeata. Ensinnäkin sadetakkini on selvästikin tarkoitettu minua paljon suuremmalle ihmisiselle, joten se roikkuu päälläni kuin mikäkin teltta. Toiseksi, teltta-sadetakista ei ole loppujen lopuksi hyötyä, sillä pidemmän päälle se ei edes kestä vettä. Noh, tulipahan sekin asia sitten todistettua. Sitäpaitsi nytpähän ainakin tiedän, että kunnollinen sadetakki tulee sijoittaa hankintalistan kärkipäään. (Sateenvarjon kanssa ei millään nimittäin jaksa temppuilla pidemmillä lenkeillä, vaikka se muuten onkin ihan kätevä tuollaisilla viiden minuutin pissatuskävelyillä.)

Ja sateesta johtuen ei myöskään olla treenattu (Taas näitä perusjuttuja: Älä koskaan anna sään vaikuttaa siihen, treenatko vaiko et). No vähäsen sisällä on istumista harjoiteltu sentään. Se sujuu jokseenkin vaihtelevalla menestyksellä: toisinaan kaikki on täydellistä, mutta seuraava kerta palauttaa kyllä sitten jo maanpinnalle ja pakottaa kaivamaan peilin esiin ja pohtimaan, missä on vika... mutta ehkäpä tämä vielä tästä.

Laitoin Nikille eilen Exspotin, toinen kerta tänä vuonna. Olikin jo taas korkea aika, kun edelliset tosiaan laitettiin jo silloin toukokuun alussa...