Bongasin haasteen Hilan ja Janan blogista, ja pakkohan siihen on vastata. Eli aiheena on koirien nimet ja mistä ne ovat peräisin.

Nikin nimi valittiin äänestämällä perheenjäsenten kesken. Ensin jokainen sai asettaa ehdolle haluamansa määrän hyvinä pitämiään nimivaihtoehtoja. Minä (10v.) olin sitä mieltä, että Jalo, Kotia kohti -elokuvien mukaan, olisi oiva nimi tolleripennulle. Onneksi (näin myöhemmin ajateltuna Jalo kuulostaa aika kornilta...heh) muut eivät olleet nimeen yhtä fantastisen ihastuneita, joten äänestyksessä päädyttiin tasapeliin vaihtoehtojen Niki ja Saku kanssa. Äiti oli kuitenkin sitä mieltä, että saku = sairaankuljetus, eikä se siksi oikein kuulosta hyvältä koiran nimeltä. Näin ollen Nikistä tuli sitten Niki.

Reilu kymmenessä vuodessa Nikistä on ehditty vääntää ties mitä lempinimiä. Niistä pysyvin lienee ollut Nipsu, mutta myös esimerkiksi Nippo, Niklas, Nii, Nipsupossu, Napsu ja Koira ovat olleen ihan käyttökelpoisia.

Vala minulla oli puolestaa pyörinyt mielessä jo muutaman vuoden ajan. Saadessani tietää, että minulle olisikin todellakin tulossa pentu, alkoi varsinainen nimipohdinta. Kriteereinä olivat helppous (lausuminen) ja suomalaisuus sekä toisaalta erilaisuus (en tahtonut että jokaisella vastaantulijalla olisi samanniminen koira). Netissä tuli surffailtua jos jonkinlaisia nimisivustoja ideoiden toivossa, mutta mikään ei oikein tuntunut oikelta. Siinä sitten totesin itsekseni, että mitäpä sitä suotta haavetta muuttamaan. Kun kerta ajatuksissa on jo elänyt punainen Vala-koira, niin olkoon pentu sitten ihan oikeastikin Vala. Valahan muuten tässä tapauksessa sitten tosiaan tarkoittaa sitä valaa, joka voidaan esimerkiksi vannoa. Eli ihan tavallinen suomen kielen sana. Tosin eräät netin vauvanimisivustot tietävät kertoa, että Vala on vanha tod. näk. saksalaista alkuperää oleva naisen nimi, joka tarkoittaa jotakin tyyliin "Chosen" tai "Singled out". Kyllähän se minulle passaa.

Valas, Valtsu, Valdemar, Valpuri, Valdes (tämä on kuulemma joku jalkapalloilija...), Pieni Tyttö ja Mussu ovat muutaman kuukauden aikana jo ehtineet myös käyttöön. Luullakseni suurin osa on itse asiassa isäni keksimiä nimityksiä, mutta mikäpäs siinä. Veljeni kutsuu Valaa toisinaan Makkaraksi, koska pentu kuulemma näyttää ihan makkaralta maatessaan pitkin pituuttaan lattialla.

Laitan nyt vuorostani haastetta eteenpäin: eli kaikki tämän lukijat on haastettu kirjoittamaan nimistä!