Kävimme eläinlääkärissä näyttämässä Nikin jalkaa ja ontumista. Ensin ell halusi katsella Nikiä hieman liikkeessä ja seisoessa, ja sitten käytiin ottamassa röntgenkuvat. Heti alkuun lääkäri totesi Nikin liikkuvan toispuoleisesti ja oikean puolen lihasten olevan paljon vasenta puolta heikommassa kunnossa.

Tällä kertaa Niki nukahti rauhoituspiikin vaikutuksesta varsin nopeasti (vrt. taannoin lonkkakuvauksessa kesti ikuisuuden..). Ell kuvasi sekä lonkat että polvet. Lonkat olivat hyvässä kunnossa, ei mitään ongelmia. Samoi vasen polvi oli hyvässä kunnossa. Oikeasta polvesta sen sijaan paljastui ikävä totuus: repeytyneet ristisiteet ja lievä nivelrikko.

Niki rtg-kuvat lähtevät vielä eteenpäin toiselle lääkärille katsottavaksi, ja hän saa sitten kertoa mielipiteensä tulevaisuudesta. Tämä eläinlääkäri puhui leikkauksesta, se on kuulemma oikeastaan ainoa vaihtoehto isommilla koirilla ristisideongelmissa.. nivelrikko vain sitten vähän haittaa ilmeisesti nyt asiaa, sen takia niveltä ei kaiketi saa kunnolla enää korjattua. Ell:n mukaan Nikin kuitenkin vasta 8v, joten sinänsä leikkaus lienisi järkevä vaihtoehto. (En tiedä, minulla ja isällä vilahti molemmilla samanaikaisesti kylläkin päässä ajatus "että onhan se jo 8v.")

Nyt on jokatapauksessa harrastus- ja liikuntakielto sitten. Mitähän sitä oikein keksisi, etteivät tuo aivot ihan täysin mene solmuun tekemättömyydestä..?

Harmittaa, ettei itse tajunnut aiemmin reagoida, eikä oikeastaan edes käynyt mielessä, että vika voisikin olla polvessa (kaikkea muuta tuli kyllä käytyä läpi...). Vaikka eipä Niki tosiaankaan ole mitään kipua ilmaissut, ennen röntgeniä ell:kin sai varsin rauhassa väännellä koiran jalkaa erilaisiin asentoihin.

Jos nyt jotakin hyvää tässä, niin jalan patti on kaikesta päätellen aivan tavallinen, vaaraton rasvapatti. Tosin pitää sitäkin vähän seurailla, ettei se nyt enempää kasvaisi.