Aina ei päästä ajelulle farmariautolla, vaan saadan köröteltellä pienemmällä kaaralla. Minun ei aiemmin ole tarvinnut juurikaan koiran turvavyövaljaisiin ja muihin sellaisiin perhetyä, joten olikin vähän yllätys, kun selvisi, että suurinta osaa näistä autovaljaista ei todellakaan ole tarkoitettu kestämään kolaritilanteissa. Pienen tutkailun jälkeen päädyin tilaamaan Valalle Allsafe-merkkiset turvavaljaat. Valjaat ovat todella jämäkät, ja kaikki soljet ovat metallia. Tilasin M-kokoa olevat valjaat, jotka ovat muutoin ihan passelit, mutta edestä hiukan liian löysät vielä (mutta eiköhän tuo koipeliini vanhemmiten pulskistu...).

Pentuna Vala on matkustanut autossa takapenkillä sylissäni, mutta muutoin se on aina ollut farkun perässä. Ihan hyvin se kuitenkin on nyt malttanut olla takapenkillä myös yksinään. Pitää vielä hankkia suojapeite takapenkille, jotta voi sitten kurakelilläkin ottaa koiran huoletta kyytiin. Yksin en sitä tosin näissä valjaissa jättäisi autoon odottelemaan, joten treeneissä tämä ei ehkä aina ole paras vaihtoehto..

Hakusessa muuten olisi tollerille sopiva kevytmetallihäkki (ihan siis muuten, ei niinkään nyt tähän autojuttuun liittyen). Jos nurkissa pyöriin ylimääräinen, niin pistäpä tarjousta! Mielellään tästä Tampereen lähiseudulta.