Eilen treffasimme pienen kooikerhondjetyttö Janan omistajineen. Vallalla varsinkin oli melkoinen vauhti päällä heti alusta lähtien, ja se intoutui esittämään melkoisia hyppyjä ja loikkia.. todisteena tuolla Janan blogissa parikin ehkä hieman koomisen näköistä kuvaa. Kivaa oli, ja kotona minulla oli ainakin hyvin väsynyt koiranpentu. Toivottavasti päästään piakkoin uudestaan leikkimään!

Tänään suuntasin Valan kanssa kaupunkikävelylle. Puolivälissä pidimme lepo- ja kahvitauon mummun luona (heh, taidettiin ainakin pari tuntia siellä viihtyä..). Menomatka kuljettiin hieman rauhallisempia katuja pitkin. Vala matkusti välillä sylissä, sillä matkaa on kuitenkin sen verran, etten viitsinyt antaa sen vielä ihan koko aikaa kävellä. Kotimatka puolestaan kulki Stockmannin kulman ja rautatieaseman kautta, mistä Vala ei ollut moksiskaan. Hämeenkadun osuuden se tosin oli jälleen sylissä, sillä totesin, että pieni ja nopealiikkeinen pentu ajautuisi ehkä vähän liian helposti ihmisten jalkoihin siellä... Rautatieasemalla Vala kulki ihan kuin missä tahansa muuallakin. Lattianpesukone oli vähän jännittävä, mutta nappulan voimalla sekin kummastus unohtui heti. Myöskään tie- ja rakennustyömaat eivät sen suuremmin pikkukoiraa hetkauttaneet.
On se vaan mainio tapaus!

Vala opetteli viime viikolla haukkumaan ihan kunnolla. Siihen asti se on lähinnä haukahdellut leluilleen ja Nikille (yrittäessään saada sitä leikkimään), mutta tällä kertaa pentu hoksasi jonkinlaisen vahtihaukun... Eli nyt meillä ainakin jonkin aikaa tervehditään ovestatulijat muutamilla haukahduksilla. Tämä on minulle ihan uutta, Nipsu oli aika vanha "oppiessaan" haukkumaan.

Viikonloppuna Vala opetteli myös kunnollisen hyppytekniikan, jälleen ihan omatoimisesti. Olimme vanhempieni luona, missä lattialla leikkinyt pentu ihan yllättäen päättikin hypätä sohvalla lepäävän isän päälle. Sen jälkeen Vala onkin sitten jatkanut loikkia kotonakin, juoni pikkupentu näyttää yksinolleessaan aina hyppäävän sängylleni makoilemaan... ("yksinoloon" siis riittää välillä se, että käyn vessassa) Ei minua tuo sängyllä oleilu muuten haittaa, mutta hirvittää vaan vähän tuo hyppiminen :/ Onneksi on pieni asunto (kerrankin näin!), niin ehdin itse aika tehokkaasti nappaamaan pennun ennen kuin se  hyppää sängyltä alas.