Eilen oli meidän kimppatreeniporukan möllitokokisat, johon mekin osallistuimme. Meni aika kivasti, Niki jaksoi olla mukana aika hyvin ja kuunteli käskyjä. Aika epävarmalla mielialalla lähdettiin, sillä viimeaikaiset treenailut ovat kyllä jääneet tosiaan lähes nollaan. Tavoitteena oli kuitenkin vain tehdä suoritus, jossa molemmilla olisi kivaa, liikkeiden tyylipuhtaudesta viis, ja siinä onnistuttiinkin sitten varsin kivasti.

Luoksepäästävyydestä ei nyt juuri sanottavaa ole. Se menee aina sellaisella rutiinilla, että N vain möllöttää paikoillaan, eikä juurikaan noteeraa, vaikka joku käykin sen hampaita katsomassa.

Paikallamakuussa Niki oli kaiken varalta remmissä kiinni, sillä meidän kanssa alokkaassa oli kisaamassa porokoiratyttö Tarra, enkä todellakaan tahtonut, että Niki pilaisi toisen suorituksen karkaamalla sen luo. Niki kuitenkin pysyi hyvin, eikä edes näyttänyt harkitsevan Tarran luo karkaamista (kenties edellisissä treeneissä remmillä lyhyeen pysäytetty karkureissun yritys auttoi?). Muut asiat kyllä sitten vähän kiinnostivat Nikiä, koira vaihteli asentoaan muutaman kerran ja nuuskutteli ilmaa. Pääasia, että kuitenkin pysyi aloillaan, siihen olen oikein tyytyväinen. Nikin luo palattuani ja käskettyäni sitä istumaan, se kyllä nousi, mutta meni sitten samantien takaisin makuulleen..

Seuraamiset olivat ihan ok. Alku hyvä, mutta sitten vähän väljähtyi (me ollaan todella vähän harjoiteltu pidempiä pätkiä, joten ei mikään ihme) ja samoin täyskäännöksissä Niki jäi hieman jälkeen (no niitäkään ei olla kunnolla harjoiteltu). Välillä Niki myös etääntyi sivulle päin, mutta toisaalta se paikoin myös korjasi aika hyvin itsekin sitten paikkaansa. Pysähdyksissä vähän ongelmia, Niki ei joko istunut ollenkaan tai sitten se kiersi hetken päästä uudelleen sivulle. Näiden seuraamisten perusteella sai kyllä varsin hyvän kuvan siitä, mihin meidän nyt pitää jatkossa erityisesti kiinnittää huomiota, ja miten tähän mennessä ollaan saavutettu.

Liikkeestä maahanmeno ja seisominen eivät sitten ihan sujuneet. Joskaan niitäkään ei olla pahemmin treenailtu, joten eipä se koiran vika ole. Seuraamisosiot näissä olivat kyllä ihan jees, mutta molemmat sekä maahanmeno että seisominen vaativat sitten kaksoikäskyt onnistuakseen.. 

Luoksetulon piti olla helppo juttu. Kutsuin Nikiä komentamalla sen suoraan sivulle, kuten aina treeneissäkin on tehty, jos "tokoluoksaria" otetaan. Treeneissä kaikki on sujunut ihan hyvin, ilman mitään suurempia ongelmia. Mutta, mitäpä tekee Niki nyt? Tulee nätisti istumaan eteeni! Siis ei voi oikeasti olla totta... en oikeasti ymmärrä, miksi näin tapahtui? Omasta mielestäni toimin aivan samalla tavalla kuin treeneissä.. tosin en sitten tiedä? Ehkäpä se selviää videolta, jos sen tässä joskus vain pääsen näkemään.. (olisi muuten oikeasti opettavaista useamminkin katsella omia suorituksia videolta).

Estehypynkin olisi pitänyt olla hanskassa, mutta tavallaan kyllä osasin odottaa, että joutuisi antamaan kaksi käskyä kuten siis kävi. Niki oli ensimmäisestä suullisesta käskystä epävarma, meinasi lähteä hyppäämään, mutta pysyi sitten kuitenkin paikoillaan. Toisesta käskystä (käsimerkki) N hyppäsi kyllä sitten oikein mallikkaasti ja jäi nätisti seisomaan esteen toiselle puolen. Aivan samalla tavoin on ennenkin treeneissä tapahtunut, mikä siis edelleen kielii siitä, että Niki ei ole kunnolla ehdollistunut "este"-käskylle. Eli lisää treeniä vain.

Yleisenä ongelmana oli "istu"-käskyn merkitys... kaikkea muuta N kyllä tarjosi, paitsi istumista.. argh.

Ykköstulos pisteillämme (162) kuitenkin juuri ja juuri irtosi ja lopulta koko kisankin voitto :) Erityisen tyytyväinen saa kuitenkin olla, että Niki todellakin jaksoi toimia koko ajan ilman namipalkkaa!!! Melkein uskallan väittää, että namiboksitreenit ovat tähän auttaneet, Niki alkaa vähitellen tottua, ettei palkka tule välttämättä heti ja mun taskusta. Ihanaa :)