Meidän superhyvin käyttäytyvän koiran todellinen luonne kävi viime viikonloppuna ilmi käydessämme kyläilemässä. Sainpahan taas jonkin aikaa keräillä lattialta päästäni pudonneita silmiäni ja loksauttaa leukani takaisin kiinni..

Niki ampaisi kyläpaikassa suoraan keittiöön, jonne se myös parkkeerasi itsensä oikeastaan koko reissun ajaksi (paitsi että se kävi kyllä välillä pihalla elvistelemässä ja räksyttämässä naapuritalon koirille).  Keittiössä Niki sitten myös aloitti actionin l. kerjäysoperaationsa. Se komensi ihmisiä mm. haukkumalla (!), josta se myös oikein onnistuneesti palkittiin "kun se osaa pyytääkin niin nätisti".

Kielloista ei tietystikään mitään apua ollut (siis kun yritin kieltää antamasta koiralle mitään). Ainoa vaikutus oli se, että siirryttiin toisaalle syöttämään koiraa "Mennään tänne, ettei Jenni näe, kun me vähän maistetaan." Sitäpaitsi Nikihän on ihan kamalassa kunnossa, sillä "sen kylkiluuthan tuntuvat nahan alta!" Nikin ei todellakaan lopulta tarvinnut kuin vähän katsoa ihmisiä silmiin, niin johan sitä alkoikin sataa herkkuja koiran suuhun.. ja jos homma ei pelittänyt koiran mielestä tarpeeksi nopeasti, haukkumalla sai ihmisiin kummasti lisää vauhtia.

Tolleriherrahan pomotti ihmisiä ihan 6-0.

Jotenkin näin "paha" tilanne tuli mulle ihan yllätyksenä, kotona Niki on aivan erilainen.. Eikä se muissakaan kyläpaikoissa niin käyttäydy, mutta ilmeisesti siellä käydessään koira on huomannut oivallisen tilaisuuden napata jonkinmoinen johtajan paikka itselleen.
Minua Nipsu kyllä uskoi tuollloin kyläillessäkin, kun sitä komensin, joten sinänsä tässä nyt ei mitään hirmuista hätää ole... Ongelma tuollainen käytös toki on, mutta koska se kerta näkyy sitoutuvan vain yhteen tilanteeseen ja tiettyihin perheen ulkopuolisiin ihmisiin, en kokisi sitä niin hälyttäväksi. Vaikka jotakin sille pitäisi varmaan tehdä..

ps. Tämän viikon piristys saapui tänään (muuten on ollut aika rankkaa, tarvitsisin vuorokauteen ainakin 26h, jotta saisin kaiken hoidettua) syksyn yo-kisojen tulosten muodossa. Ruotsista (b-taso) L ja englannista (a-taso) E.  Jes!